Oldalak

2011. szeptember 21., szerda

Tökkrémleves

Tökfőzelékre vágytam, de aztán tökkRÉMleves lett. :) (másnapra viszont főzelék :P) Mind az enyém lett, mert Bence fújolt erősen, pláne a kaporra, pedig kiszedtem neki külön kis tálkába kapormentesen, de akkor meg fújtolt a tökre. grr. :) 

forrás: Stahl magazin 2011. nyár

Hozzávalók:

1 ek vaj
1 kis fej vöröshagyma, lereszelve
50 dkg gyalult tök (kaporral)
2 dl tej
1 dl tejszín
1 kávéskanál fehérborecet
fehérbors



A vajon megpároljuk a hagymát. Rádobjuk a tök háromnegyedét és 5-10 perc alatt lefedve puhára pároljuk. 
Felöntjük tejjel, tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, ecettel és habosra turmixoljuk. Belekeverjük a kaprot és félretesszük.
A maradék tököt sós vízben megfőzzük és tálaláskor a levesre tesszük.

4 megjegyzés:

  1. Ezt megkóstolnám szívesen, még nem ettem tökkrémlevest.

    VálaszTörlés
  2. A tökfőzeléket nagyon szeretem, levesként is finom lehet. Bence nem tudja mi a jó, de így legalább több maradt neked. :)))

    VálaszTörlés
  3. Én is megkóstólnám, szívesen.

    VálaszTörlés
  4. Kreatív konyha: én sem ettem ám eddig :)

    Petra: Bence ilyen. ;)

    Kati: hát már elfogyott, viszont gyorsan össze lehet csapni. :)

    VálaszTörlés