Oldalak

2011. augusztus 8., hétfő

Virslis copfok

Sok helyen megtalálható már az interneten ez a virslis copf. Én sem maradhattam ki a szórásból ezért update-osítottam gyorsan. Trinity, azaz a Zamat és illat blogírójától vettem a kiinduló receptet. Feleztem azt a mennyiséget, így 4 db készült belőle. Reggelire.


Hozzávalók (4 db):

1,2 dl tej
0,5 tk. só
0,4 dl olaj
1 egész tojás
110 g sima liszt
110 g mastermix liszt
0,5 ek. tejsavópor (elhagyható)
0,5 tk. zero cukor
3 g szárított élesztő

A tetejére:
1 tojássárgája
1 ek. tej
3-4 db virsli
szezámmag


A tálaláshoz:
mártogatós

Az alapanyagokat tegyük egy keverőtálba. A dagasztó fejjel keverjük ki a tésztát. 1 órán keresztül meleg helyen kelesszük. Kalács állagú tésztát kell kapnunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk. Az így kapott tésztánk 500 g-os lesz.
Osszuk el 4 felé. A 125g-os bucikat osszuk még 3 felé.10 percig állni hagyjuk.
A 42 g-os kis bucikat sodorjuk kb 25 cm-esre és hármas fonással fonjuk össze a virslikkel az alábbi kép segítségével.


Sütőpapírral bélelt tepsiben még 20 percet kelesztjük. Majd megkenjük a tej-tojás keverékével és megszórjuk szezámmaggal. 
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 



Mártogatós: ez szükséges hozzá! (pl update ketchup)

És természetesen ez is bekerült a főzőversenybe! :P

12 megjegyzés:

  1. gőzöm nincs a fosbukkon csak láttam, avagy mondtam is: Nálatok is qrva jól néznek ki.

    VálaszTörlés
  2. Emőke!
    Szuper lett, de ezt már tegnap is írtam, csuda ügyesen fontad ilyen szép egyenletesre:-)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek!

    VálaszTörlés
  4. Jó, hogy nem maradtál ki a szórásból, mert nagyon szépek lettek! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszták lettek. Jók a fázisfotók is. :))))

    VálaszTörlés
  6. 4Gyerek: jaja én is ott láttam, és megtetszett nagyon. köszi :)

    Gesztenye: véééletlen műve. :D de köszi! :)

    Barbette: neked is köszi! mondjuk lehet azért lett ilyen szabályos, mert sok kalácsot gyártottam. :D

    Flóra: köszönöm!

    Csilla: köszi! Szeretek így kipróbálni recepteket. :)

    Petra: köszi :) A fázisfotókat Bence szerkesztette össze, én meg remélhetőleg a jó sorrendet adtam meg. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta és tetszik a formázása is :))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki, guszta! Valóban sok helyen láttam már én is , de az a jó hogy általában mindenki másként csinálja, de mégis hasonló!A fonásod nagyon jó technika!

    VálaszTörlés