Oldalak

2011. július 12., kedd

Sült camembert sajt tejszínes-fokhagymás karfiollal




Hozzávalók 2 főre:

1 kisebb fej karfiol (megpucolva, rózsáira szedve 40 dkg lett - 15,6 g ch)
1 kisebb fej fokhagyma
3 dl tejszín (9,6 g ch)
1 csipet reszelt szerecsendió
2 x 125 g camembert sajt (0,0 g ch)
só, bors

Összesen: 25,2 g ch / fejenként 12,6 g ch

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. 
Pár gerezd préselt fokhagymát kevés olajon átforgatunk, majd hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A szószba belekeverjük a lecsepegtetett karfiolt és összeforraljuk. Addig főzzük, amíg krémesen sűrű lesz.

A sajtok tetejét x alakban bevágjuk, úgy, hogy a szélei ne sérüljenek. (meg lehet tűzdelni fokhagymával, bazsalikommal, rozmaringgal stb).
Sütőpapírra tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. 
Még forrón tálaljuk.



forrás:  Kiskegyed konyhája 2011. július

Finom és update. :)

9 megjegyzés:

  1. Állati jó a recept! Nagyon gusztán sikerült fotóznod, szinte harapnivaló.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Petra! :) És az a legjobb, hogy pikk-pakk kész :)

    VálaszTörlés
  3. Nyam - nyam... Még sosem ettem camambert sajtot, de ez istenien néz ki megolvadva a belseje, szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  4. Kati: nemááá!! egyél!! én nagyon szeretem :) és köszi :)

    VálaszTörlés
  5. a sajt jó! főleg ha olvad..... a karfiol pedig jó ötlet :)

    VálaszTörlés
  6. Emőke, ez nekem is kell!!!! akkor nem csak reggelizni járok hozzátok :)

    VálaszTörlés
  7. De jó ez a recept. Egy egész camembert sajtot egyedül tuti nem tudnék megenni, bár lehet olvasztva annyira nagyon finom, hogy mégis?? :))

    VálaszTörlés