Oldalak

2010. október 26., kedd

Póréhagyma krémleves

Hagymát hagymával, ezért most este gyorsan elkészítettem egy póréhagyma krémlevest. Úgy fejből, mert ez szintén egyszerű és gyorsan kész.  És hamar elfogy, ahogy nézem... ;)) (vagy éhes volt Bencém, vagy tényleg ennyire finom, de a 3. tányérral eszi)

Hozzávalók:

2 póréhagyma
2 fej kisebb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma vagy késhegynyi fokhagyma por
1 nagyobb fej krumpli
4-5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 l húsleves alaplé (2 kocka)
kakukkfű
majoranna

Megpucoljuk a hagymákat, felszeleteljük, a krumplit kis kockákra vágjuk és a vajon megpároljuk. Közben odatesszük a húsleves alapot.

Mikor üveges lesz a krumpli, addigra a húsleveslé is felforr, összeöntjük, fűszerezzük ízlés szerint, majd 2 dl tejszínnel még forraljuk kb 5-10 percig. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk és reszelt füstölt sajttal és/vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.
Emőke

2 megjegyzés: