tag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post7988590137583737321..comments2023-07-16T15:41:04.489+02:00Comments on Balhétterem: Bonbonkészítés polikarbonát formában - képekkel lépésről-lépésreEmokehttp://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-58351376529439714432012-12-12T15:54:24.736+01:002012-12-12T15:54:24.736+01:00Köszönöm szépen a villámgyors választ, ma este meg...Köszönöm szépen a villámgyors választ, ma este megint nekiállok és megpróbálom! :)<br /><br />Tényleg köszönöm a segítséget! Zita Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-71756736631582184992012-12-12T15:38:21.051+01:002012-12-12T15:38:21.051+01:00Kedves Zita!
Nagyon örülök. :)
Nem ismerem azt ...Kedves Zita! <br /><br />Nagyon örülök. :)<br /><br />Nem ismerem azt a fajta kakaóvajat, de mivel már pasztillás formában is lehet kapni, szerintem ugyanaz lehet. A goodwillnál szoktam venni porított változatot.<br />A callebaut csoki jó! <br /><br />Egyszer-kétszer lehet újrakakaóvajazni a csokit, de sokszor ne, mert ki fog csapódni rajta. Én pl a talpazáshoz már nem kakaóvajas temeperálást csinálok, akkor már csak simán a beoltós módszert. És akkor mikor újra bonbont készítek, feltöltöm úgyis a gépet friss csokival és teszem bele a kakaóvajat. :) <br />Remélem tudtam segíteni! :) üdv. Emőke <br /> Emokehttps://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-24288869253338380632012-12-12T14:25:18.536+01:002012-12-12T14:25:18.536+01:00Sziasztok!
Sokat olvasom a blogot, nagyon tetszik...Sziasztok!<br /><br />Sokat olvasom a blogot, nagyon tetszik. :)<br />Szeretnék 2 dolgot megkérdezni: az egyik, hogy ma vettem kakaóvajat a Chefparádénál (tömbben lehetett kapni, azt mondták, hogy le kell reszelni). Szerinted ez ugyanolyan kakaóvaj, mint amit te használsz? Kicsit félek tőle, hogy nem fog működni (múltkor próbáltam a hagyományos temperálást és nem sikerült, hát azt még gyakorolnom kell, pedig polikarbonát a formám, és Callebaut csokoládét használtam, remélem ezzel működni fog).<br /><br />A másik kérdésem az lenne, hogy amelyik csokiba már tettem kakaóvajat de maradt belőle és legközelebb újra fel szeretném használni, abba megint ugyanúgy bele kell keverni az 1g-ot 100g csokiba??<br /><br />Köszönöm szépen előre is a segítséget: Zita<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-85832845818032569322012-01-10T10:36:26.029+01:002012-01-10T10:36:26.029+01:00Sunshyne: Itt írtam egy kis összefoglalót, hátha m...Sunshyne: Itt írtam egy kis összefoglalót, hátha megtaláljuk mi a gond: http://balhetterem.blogspot.com/2011/03/csokolade-temperalasa.html<br /><br />Esetleg ezeket olvasd el! Sztm nálad a hűtéssel lesz a gond. <br /><br />Amúgy, nekem karácsony előtt volt az, hogy készítettem polikarbonát formában bonbont. Az első kör tökéletes lett, a második foltos. Először azt hittem nem volt tiszta a forma, vagy túlmelegíttük a formát, vagy hogy túl kakaóvajaztam és kicsapódott rajta, vagy túlhűt a hűtő, ezért ott visszavettük kicsit a hőfokot, majd visszatettük az összes csokit olvasztani. Aztán rájöttünk, hogy a konyha volt túl meleg, párás. :( Utána már semmi gond nem volt.<br /><br />Sztm ha jól temperálsz akkor egyéb más tényezővel lehet a gond.Emokehttps://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-33858579244149988592012-01-10T10:14:05.739+01:002012-01-10T10:14:05.739+01:00Kedves Bence/Emoke!
Én is a segítségedet szeretné...Kedves Bence/Emoke!<br /><br />Én is a segítségedet szeretném kérni!<br />Elmúlt a karácsony, és készítettem is saját bonbonokat, amik jók lettek. De valami történt. <br />Amiket most csinálok mind egytől egyik foltos lesz. Vagy gyönyörű amikor kiszedem a szilikon formából de pár óra alatt bemattul.<br />Már mindennel próbálkoztam. Mindig ugyanúgy temperálok, figyleek a hőfokra, de mégis: egyszer tiszta pötty, utána meg fényes. Mér a szerkezete is más. Tudsz nekem segíteni, hogy mi lehet a baj?<br /><br />Nagyon köszönöm<br /><br />AdriSunshynehttps://www.blogger.com/profile/03587909967017633070noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-85971036815572692622011-12-19T07:24:39.558+01:002011-12-19T07:24:39.558+01:00Zita: jajjj :) A szilikonos bejegyzésemet ha jól é...Zita: jajjj :) A szilikonos bejegyzésemet ha jól értettem láttad. http://balhetterem.blogspot.com/2011/11/bonbonkeszites-szilikonos-formaban.html<br /><br />Nem tudom mi lehetett a gond. A szilikonosból nekem akkor is kijött, mikor nem temperáltam. Igaz akkor én mérgemben bedobtam a mélhyűtőbe - helytelenül. :D Ronda is lett...stb...(látszik is a régi bejegyzésem a blogban) <br />Nekem is van, hogy tört a csoki - 2x vagy 3x muszáj kikenni. sajnos próbálkozni kell. :( Most más is mondta, hogy neki sem sikerült és hogy tört a csoki. <br />Nekem meg polikarbonátban lettek csúnyák a bonbonok..rájöttem, azért, mert nem volt 19 fok a konyhában. Szóval a csoki mindenre érzékeny... :( Jó lenne egy hőmérő!Emokehttps://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-49417996948920166962011-12-19T00:36:50.823+01:002011-12-19T00:36:50.823+01:00Szia, kérlek segíts tanáccsal. Régóta olvaslak, mo...Szia, kérlek segíts tanáccsal. Régóta olvaslak, most gondoltam mindenki kap bonbont karácsonyra.... Szilikonformám van (nem lidl-s), addig minden rendben volt, amíg csücsültek a bonbonok a hűtőben a formában. Aztán vettem egy mély levegőt, és nem, az istennek nem jöttek ki a formából. Vagy darabokban... Még két mély levegő. (Párom benéz a vállam felett "nem kéne lehűteni?", mondtam hagyna béékén:)) A csoki felesben lidl-s tej és ét, mert a nagyon keserűt nálunk nem szeretik. Hőmérőm sincsen. Tulajdonképpen a csokit sem szeretem. De a családomat igen:)) Tudnál segíteni, miért törtek össze kiszedésnél? Köszönöm, ZitaZitahttps://www.blogger.com/profile/08501281129606239643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-56142984858137697912011-11-25T17:24:11.992+01:002011-11-25T17:24:11.992+01:00Kedves Márti! Mostanáig törtem a fejem...de nem tu...Kedves Márti! Mostanáig törtem a fejem...de nem tudlak még mindig beazonosítani. :) Bocsánat!!! Segítesz? :DEmokehttps://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-33275446284920662042011-11-24T13:04:28.046+01:002011-11-24T13:04:28.046+01:00Nagyon jó leírás,gratulálok hozzá!Kedvet kaptam én...Nagyon jó leírás,gratulálok hozzá!Kedvet kaptam én is a polikarbonáthoz,de én a szilikonosst is imádom,olyan sok szép kis bonbonkát szoktam gyártani velük,mindenki odavan érettük.Rendeltem is múlt héten sok-sok szuper kiegészítőt a Gasztroshopról.A férjem növére is hozzámcsapódott és így olcsón jött ki az egész.Alig várom a karácsonyt! <br />Galga Márti (Emlékszel még rám?:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-32768732896923869482011-11-13T11:11:16.044+01:002011-11-13T11:11:16.044+01:00Tényleg nagyon jó, érthető leírás. Kedvet kap az e...Tényleg nagyon jó, érthető leírás. Kedvet kap az ember készíteniBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-30442334759155002522011-11-13T06:57:26.388+01:002011-11-13T06:57:26.388+01:00Tyűha!:) Ez igen!:)Tyűha!:) Ez igen!:)Rozahttps://www.blogger.com/profile/08523274584945791015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-84245158659410440692011-11-12T06:10:05.105+01:002011-11-12T06:10:05.105+01:00Turák Kinga: köszi :)))
Gesztenye: köszi! :) öröm...Turák Kinga: köszi :)))<br /><br />Gesztenye: köszi! :) örömmel tartanék tanfolyamot!! :)Hátha egyszer felfigyel rám (is) valaki. :)<br /><br />Raindrop: sztm simán menne neked! És köszönöm!!! <3<br /><br />Szemi: Szívesen küldenék. :) Nekem a mézeskalácsok díszítéséhez nincs ennyi türelmem, de inkább időm. :( Pedig azok is milyen szépek!!! <br /><br />Adél(Afraa): nagyon szívesen. Majd írd meg, hogy sikerült!:)<br /><br />Vikvi: örülök! :))<br /><br />Illéskrisz: hát nem egyszerre szereztem be, de igen, profi készlet van már itthon. :D <br /><br />Tündi: örülök, hogy kedvet kaptál hozzá. :) Végülis ez volt a cél. :))) <br /><br />Alíz: :))) hol rontottad el? :)<br /><br />Pannakotta: köszi :D<br /><br />Barbi: :D köszi, kis alaptanfolyam. :D Majd lehet én is kirakom a blogomba, hogy lehet támogatni. ;))))) <br /><br />Éva: a szilikonos formákat én is ecsettel kenem ki!! Neked már van polikarbonát formád? Mert azt semmi esetre sem szabad ecsettel kenni.Emokehttps://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-89549421951746692332011-11-11T20:38:19.473+01:002011-11-11T20:38:19.473+01:00Nagyon tanulságos volt végig olvasnom! Sokat tanul...Nagyon tanulságos volt végig olvasnom! Sokat tanultam pld. én ecsettel kentem be a formát. Összesen kétszer csináltam a második egy kicsit elvette a kedvemet mert nem sikerűlt! Ezek után hogy elolvastalak lehet hogy adok még egy esélyt magamnak és megpróbálom , de nem most majd később ! Mai napon is kudarc ért így mellőzöm most az ilyen traumákat!:-))Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-83000794865646263352011-11-11T11:41:01.546+01:002011-11-11T11:41:01.546+01:00Emőke te angyal vagy!
Most már csak idő és felszer...Emőke te angyal vagy!<br />Most már csak idő és felszerelés kell, a többi mind itt van!! :)<br />Tökéletes leírás, nekem ez lesz az alap!!Barbi konyhájahttps://www.blogger.com/profile/14333899558199361703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-47377581036251962922011-11-11T10:00:27.874+01:002011-11-11T10:00:27.874+01:00Szuper lett! :))Szuper lett! :))PannaKottahttps://www.blogger.com/profile/13908751095533744494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-82034176152315445892011-11-11T08:03:22.519+01:002011-11-11T08:03:22.519+01:00Na, végre! Így már én is megértettem, mit, hol ron...Na, végre! Így már én is megértettem, mit, hol rontok el folyton. :)))) Köszi a leírást, ezután így fogom csinálni. :)Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-77837292958862732782011-11-11T06:32:41.544+01:002011-11-11T06:32:41.544+01:00Csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz. Tényl...Csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz. Tényleg nagyon jó kis bejegyzés, és akinek eszébe sem jutott még( Pl én) hogy bonbonozzon is elindult némi bizsergés a bonbonok irányába :D Kedvem lenne most azonnal, csokizni :DTündérkonyhahttps://www.blogger.com/profile/06848156507825288077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-73655190038103165252011-11-11T05:25:18.774+01:002011-11-11T05:25:18.774+01:00Zseniális! És micsoda profi dolgaid vannak hozzá, ...Zseniális! És micsoda profi dolgaid vannak hozzá, Csoki temperáló, maghőmérő...Szuper! Nagyon szépek lettek!Blogkonyhahttps://www.blogger.com/profile/18112210018042509346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-58705290396917208042011-11-10T23:32:58.816+01:002011-11-10T23:32:58.816+01:00Szuper a bejegyzés, végre látom is pontosan mit ke...Szuper a bejegyzés, végre látom is pontosan mit kell csinálni :) Köszi :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02497036648818753895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-41249334359574973962011-11-10T22:29:08.981+01:002011-11-10T22:29:08.981+01:00Ezer köszönet ezért a bejegyzésért.
Pont most állo...Ezer köszönet ezért a bejegyzésért.<br />Pont most állok a naagy polikarbonát-tűzkeresztség előtt, úgyhogy nagyon-nagyon jól jött ez most. Köszi, kösziii!Adél (Afraa)https://www.blogger.com/profile/17329166731343345341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-40937178261277794462011-11-10T22:11:07.045+01:002011-11-10T22:11:07.045+01:00Nahát, ez az, amihez nekem soha nem lenne türelmem...Nahát, ez az, amihez nekem soha nem lenne türelmem. :))<br />A leírásod egyébként érthető, nagyon jól leírtad lépésről lépésre. A bonbonok pedig irtó guszták, szivesen belekóstolgatnék! :))Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-33848174380067930652011-11-10T21:54:59.561+01:002011-11-10T21:54:59.561+01:00Állati jól sikerült bejegyzés, elmentem, mert kedv...Állati jól sikerült bejegyzés, elmentem, mert kedvet kaptam hozzá.<br />Bár, én meg a bonbon készítés... de azért így nem is tűnik bonyolultnak. :) Szuper ügyes vagy!Raindrophttps://www.blogger.com/profile/08692179995786849474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-30315380027118610762011-11-10T21:36:40.712+01:002011-11-10T21:36:40.712+01:00Nagyon jól összefoglaltad.
MOst már tarthatnád te...Nagyon jól összefoglaltad. <br />MOst már tarthatnád te is a tanfolyamokat:-))Gesztenye receptjeihttps://www.blogger.com/profile/07135240883689327837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-87430843982801966702011-11-10T21:33:24.307+01:002011-11-10T21:33:24.307+01:00köszi-kösziköszi! Vizuális alkat vagyok én is!!! :...köszi-kösziköszi! Vizuális alkat vagyok én is!!! :) <br />és jó a fejléced!!!Turák Kingahttps://www.blogger.com/profile/12101742106183928170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5738900355690039057.post-57070204726925358792011-11-10T21:19:52.851+01:002011-11-10T21:19:52.851+01:00zsuzsi: köszi :) a diétás rittert 285-300 ft-ért v...zsuzsi: köszi :) a diétás rittert 285-300 ft-ért veszem. (a lehelen is kapható) nagyon jó vele dolgozni. :)Emokehttps://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.com